Køb legetøj her

Forfatter: Del:

Køb dit mister fly hos greendeer.dk – læs mere om legetøj og mister fly i denne artikel og find ud af hvorfor dit barn skal have et mister fly

Et legetøj er et objekt, hvis hensigt eller primære anvendelse er at blive leget med. Legetøj bliver sædvanligvis associeret med børn og kæledyr, men det er ikke usædvanligt, at voksne mennesker og nogle ikke-tamdyr leger med legetøj. Mange genstande er fremstillet med henblik på at fungere som legetøj, men andre ting fremstillet med andre formål for øje, kan også fungere som legetøj. Et barn kan samle en husting, sten, træstykker op og “flyve” den omkring og forestille sig, at det er en flyvemaskine. Et dyr (f.eks. en kat) kan lege med en garnnøgle. Noget legetøj er primært henvendt til samlere, og det bliver for det meste ikke leget med.
Legetøjs oprindelse er forhistorisk; dukker af børn, dyr eller soldater og miniature repræsentationer af de voksnes værktøj er blevet fundet under arkæologiske udgravninger. Oprindelse til ordet toy (engelsk ord for legetøj) er ukendt, men det formodes at være blevet anvendt første gang i det 14. århundrede.

Legetøj og spil er generelt set en vigtig del af det at lære om verdenen og det at vokse op. Unge mennesker anvender legetøj og spil til at opdage deres identitet, hjælpe deres krop til at blive stærkere, lære årsag og virkning, udforske mellemmenneskelige forhold og opøve deres færdigheder, som behøves som voksne. Voksne anvender legetøj og spil til at danne og styrke sociale bånd, oplære unge, kunne huske og indprente lektioner fra deres egen ungdom, træne deres hjerne og krop, opøve færdigheder, som ikke anvendes så tit og pynte deres boligrum. Legetøj er mere end simpel underholdning og legetøj og måden det bruges på, har en udpræget indflydelse på mange af livets aspekter.
Ervhervsmagasinet Forbes kårede i 2000 LEGO som århundredets legetøj.Mister Fly her
Flere museer er specialiseret i at udstille legetøj, såkaldte legetøjsmuseer af bestemte typer som f.eks. dukker eller biler, eller fra særlige perioder. I Danmark findes adskillige museer heriblandt Legetøjsmuseet i Den Gamle By og Legetøjsmuseet i Ejegod Mølle i Nykøbing Falster, samt de tidligere Danmarks Legetøjsmuseum på Valdemar Slot og Nordsjællands Legetøjsmuseum. Der er også planer om at opføre et museum dedikeret til LEGO i Billund, hvor der også findes en fabrik og forlystelsesparken Legoland Billund Resort.

Forrige artikel

Hvis du heller ikke gider male, så klik her

Næste artikel

Mad du ikke vil undvære!

Du synes måske også om